Design & grafik © Ann Rudbeck, tekst © Nina Jacobsen

v. Nina Jacobsen

Chimera v. Nina Jacobsen, Agerbo 16 C, 2300 København S Telefon: 28 37 13 02 CVR 26253489

Fordele ved islandsk tang

Ligesom mennesker har dyr behov for et bredt spektrum af vitaminer og mineraler. Vi spiser gerne meget varieret og kan på den måde få dækket vores behov ind via vores kost. Anderledes er det med de dyr, vi holder i fangenskab. Deres kost er ofte ensartet og uden de store muligheder for at søge variation i deres kost, så de kan blive dækket ind. Derfor er det vigtigt at man som ejer af dyrene påtager sig det ansvar at de får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler. Det er her den islandske tang kommer ind i billedet.

Islandsk tang er et næsten 100% organisk og naturligt produkt, der indeholder et meget bredt spektrum af vitaminer, mineraler og sporstoffer. Det er så rent et produkt at det er øko-stemplet på Island. Den naturlige balance i tangens sammensætning gør at eksempelvis hesten optager og udnytter tangen 95-98%, når det bruges som vitamintilskud. Andre produkter udnyttes langt mindre, hvilket gør den daglige dosering større. Med den islandske tang kan en hest nøjes med 15 g om dagen for at være dækket 100% ind med vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Hvis ikke kroppen er dækket ind med de forskellige vitaminer, mineraler og sporstoffer, har det konsekvenser for hele fordøjelsessystemet. Maven og tarmene kan ikke arbejde optimalt og dyret kan ikke optage den vigtige næring i foderet. Som følge deraf ses bl.a. et svækket immunsystem, der bl.a. kan føre til udvikling af sommereksem.

Andre konsekvenser af ubalance i fordøjelsessystemet kan eksempelvis være:

A-vitaminmangel

A-vitamin er grundstenen i opbygningen af kønshormoner og dermed meget vigtig i avlen samt vigtigt for synet. A-vitamin dannes af grønt, frisk græs og f.eks. heste, der ofte går på jordfold, har stor risiko for mangel på a-vitamin

B-vitamin mangel

Gør blodet tyndere og giver et dårligere blodomløb. Hesten mangler energi. Hårlag og hove standser i vækst og hesten bliver pjusket at se på.

Islandsk tang erstatter fuldstændig biotin-tilskud, idet tangens indhold af kobolt forhøjer dannelsen af alle former for b-vitamin.

Zink-mangel

Zink er vigtig for dannelsen af nye, hvide blodlegemer, som er kernen i kroppens immunsystem. Mangel på zink giver svækket immunforsvar samt dårlige hove og pels.

Svovl-mangel

Giver mangel på proteinstoffer i dyrets krop, hvilket resulterer i svagere dyr.

Selen-mangel

Hvis hesten mangler selen, kan den ikke opnå en ordentlig kondition og dens immunforsvar vil også være svækket.

Jod-mangel

Jod er med til at regulere stofskiftet og jodmangel forårsager træthed, nedsat kønsdrift og formeringsevne samt øget tendens til overvægt.

Vær opmærksom på:

Islandsk tang er ikke et vidundermiddel der kan helbrede alle sygdomme i løbet af ingen tid. Tang er et produkt der i århundreder har været brugt som tilskudsfoder på Island, hvor hestene selv har søgt det på strandene.

Erfaringer og forsøg med tangen viser at f.eks. eksemheste viser bedring efter et halvt til et helt års brug af tang-tilskud.

Det tager lang tid at genopbygge et fordøjelsessystem hvis det har været ude af balance, men brugere af tangen ser ofte hurtige resultater på dyrenes pels og hove samt humør og energi.

Det kan være svært at se om hestens fordøjelse fungerer optimalt, men ved brug af islandsk tang vil hesten være dækket ind.

Hvis hesten viser unormal adfærd eller tegn på sygdom, bør man kontakte sin dyrlæge og ikke forsøge at helbrede med islandsk tang.

En hest kan nøjes med 15 g om dagen, for at være dækket 100 % ind med vitaminer, mineraler og sporstoffer.

1,5 kg koster 259,- (svarer til ca 3 md forbrug).

2,5 kg koster 339,-

6 kg koster 689,-