Design & grafik © Ann Rudbeck, tekst © Nina Jacobsen

v. Nina Jacobsen

Chimera v. Nina Jacobsen, Agerbo 16 C, 2300 København S Telefon: 28 37 13 02 CVR 26253489

Fordele ved islandsk tang

Ligesom mennesker har dyr behov for et bredt spektrum af vitaminer og mineraler. Vi spiser gerne meget varieret og kan på den måde få dækket vores behov ind via vores kost. Anderledes er det med de dyr, vi holder i fangenskab. Deres kost er ofte ensartet og uden de store muligheder for at søge variation i deres kost, så de kan blive dækket ind. Derfor er det vigtigt at man som ejer af dyrene påtager sig det ansvar at de får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler. Det er her den islandske tang kommer ind i billedet.

Islandsk tang er et næsten 100% organisk og naturligt produkt, der indeholder et meget bredt spektrum af vitaminer, mineraler og sporstoffer. Det er så rent et produkt at det er øko-stemplet på Island. Den naturlige balance i tangens sammensætning gør at eksempelvis hesten optager og udnytter tangen 95-98%, når det bruges som vitamintilskud. Andre produkter udnyttes langt mindre, hvilket gør den daglige dosering større. Med den islandske tang kan en hest nøjes med 15 g om dagen for at være dækket 100% ind med vitaminer, mineraler og sporstoffer.

Hvis ikke kroppen er dækket ind med de forskellige vitaminer, mineraler og sporstoffer, har det konsekvenser for hele fordøjelsessystemet. Maven og tarmene kan ikke arbejde optimalt og dyret kan ikke optage den vigtige næring i foderet. Som følge deraf ses bl.a. et svækket immunsystem, der bl.a. kan føre til udvikling af sommereksem.

Hund og kat

Virkningen af islandsk tang er den samme på alle dyr. Til hund og kat er der udviklet en pille tilsat 10% fisk for smagens skyld

Vær opmærksom på:

Islandsk tang er ikke et vidundermiddel der kan helbrede alle sygdomme i løbet af ingen tid. Tang er et produkt der i århundreder har været brugt som tilskudsfoder på Island, hvor hestene selv har søgt det på strandene.

Erfaringer og forsøg med tangen viser at f.eks. eksemheste viser bedring efter et halvt til et helt års brug af tang-tilskud.

Det tager lang tid at genopbygge et fordøjelsessystem hvis det har været ude af balance, men brugere af tangen ser ofte hurtige resultater på dyrenes pels og hove samt humør og energi.

Hvis dyret viser unormal adfærd eller tegn på sygdom, bør man kontakte sin dyrlæge og ikke forsøge at helbrede med islandsk tang.

En hund op til 30 kg skal have 2 tbl om dagen og en hund over 30 kg skal have 4 tbl dgl.

200 tbl koster 99,-

360 tbl koster 129,-